Welkom op de website van het Parochiecluster Roerstreek.

Het Parochiecluster Roerstreek omvat zes parochies, te weten de R.-K Parochies:
H Sebastianus, Herkenbosch;
H. Matthias, Posterholt;
H. Andreas, Melick;
H.H. Wiro Plechelmus & Otgerus, St Odiliënberg;
H. Catharina, Montfort;
H. Martinus, Vlodrop.

De parochies van de H. Catharina, Montfort en van de H. Martinus, Vlodrop zijn autonome parochies binnen de Parochiecluster Roerstreek met een eigen beleid.
Voor informatie over deze parochies en hun beleid kunt u terecht op hun eigen website.

FATIMA KAPEL aan de Wijngaardstraat 1 te HERKENBOSCH.

De in 1957 gebouwde Fatima Kapel werd, ter gelegenheid van haar 60 – jarig bestaan in 2017, in de loop van 2018 gerenoveerd.

De kapel, een monument / gelukplek binnen Roerdalen, is tot ver over de gemeente grenzen bekend en mag zich verheugen in een regelmatige aanloop van mensen die even rust zoeken, bidden en een kaarsje opsteken voor hun dierbaren of voor een bepaalde gelegenheid. De deur staat dag en nacht voor iedereen open en dat heeft tot op heden, behoudens de diefstal van het tabernakel, tot weinig problemen geleid.

Sinds enkele weken zijn buitenlandse seizoenarbeiders de mening toegedaan, wellicht bij gebrek aan beter, om de nacht door te brengen in de kapel, gehuld in een slaapzak en omringd door een rijkelijke gevulde, maar vooral brandende kaarsenbak. Een hoop onkosten, brandonveilig en bovendien roetaanslag op wanden en plafond.

Ondanks meerdere sommaties en meldingen bij de politie, die bij hun nachtelijke patrouilles poolshoogte zouden nemen, is deze overlast helaas (nog) niet beëindigd.

Derhalve heeft het kerkbestuur een besluit genomen om de kapel dan maar, met name in de winterperiode, ’s avonds / ’s nachts te sluiten.

Wij zullen, nadat het benodigde hang – en sluitwerk is aangepast, de openingstijden, eveneens via de media aan u kenbaar maken.

Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie.

Het KERKBESTUUR