BirgelerPützchen

fietsbedevaart Birgeler Pützchen

Na de ‘pauze’ van de Coronacrisis pakken we ook wat de jaarlijkse fietsbedevaart naar het Birgelener Pützchen betreft de draad weer op en vertrekken wij op de derde woensdag van mei (18 mei) op weg naar de oeroude bedevaartskapel in het Birgelener Wald waar al sinds jaar en dag O.L. Vrouw en Smarten bijzonder wordt vereerd. Al in 1928 verleende de aartsbisschop van Keulen (waaronder Birgelen toen nog viel) toestemming om er bij gelegenheid van Pützchenssonntag (eerste zondag van mei) een openluchtmis te houden. Vanuit Melick (vanaf de kerk) wordt om 13.30 uur vertrokken. De afstand heen en terug bedraagt ca. 30 kilometer. Ook nu weer tekent de Melicker seniorenvereniging voor de organisatie en route. Na een korte gebedsdienst aldaar is er een koffiepauze voorzien.