Kevelaer

Kevelaerbedevaart

Zoals in Roerkerknieuws 134 al aangekondigd bestaat er dit jaar ook voor de Roerstreek-parochianen de mogelijkheid om aansluiten bij de jaarlijkse Sittardse bedevaart naar Kevelaer. Dit Duitse pelgrimsoord trekt elk jaar een miljoen bezoekers. De van oudsher grootste groepsreis vanuit ons land wordt georganiseerd door de Broederschap Sittard-Kevelaer. Al sinds 1669 (!) trekken elk jaar in september honderden mensen vanuit Sittard en wijde omgeving naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. Dit jaar staat de bedevaart naar de Mariastad op maandag 11 september a.s. gepland en bestaat er de mogelijkheid vanuit Montfort aan te sluiten. Het programma die dag is als volgt.

10.15 uur        Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.

10.30 uur        Plechtige Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.

15.00 uur        Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.

17.30 uur        Plechtig Lof in de Basiliek met onze hulpbisschop Mgr. De Jong.

Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar huis. Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Buskaarten (à raison van 25 euro pp) zijn tot dinsdag 29 augustus a.s. verkrijgbaar bij mevr. M. Wilbers-Denessen, Gelreweg 5, 6065 CN Montfort, tel. 541851. Dit jaar wordt ook een meerdaagse wandelpelgrimage van Sittard naar Kevelaer georganiseerd. Vertrek vanuit Sittard op 7 september a.s.. Op 11 september sluiten de wandelaars aan bij ons dagprogramma. Aanmelden via: renehaustermans@gmail.com. Meer informatie? Bel met Tjeu Wetzels (tel. 06-27822186), of mail naar: broederschap.sittard@gmail.com.