Kevelaer

(Sittardse) Bedevaart naar Kevelaer 2024

Het Duitse pelgrimsoord Kevelaer trekt elk jaar een miljoen bezoekers. De van oudsher grootste groepsreis vanuit ons land wordt georganiseerd door de Broederschap Sittard-Kevelaer. Al sinds 1669 (!) trekken elk jaar in september honderden mensen vanuit Sittard en wijde omgeving naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. Dit jaar is de bedevaart naar de Mariastad op maandag 9 september. Gaat u ook mee?

Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken en dorpen – waaronder ook Montfort – waarna de reis naar Kevelaer gaat. Het programma in Kevelaer is:

10.15 uur        Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.

10.30 uur        Plechtige Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.

15.00 uur        Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.

17.30 uur        Plechtig Lof in de Basiliek met onze hulpbisschop Mgr. De Jong.

Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar huis.

Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Aanmelden voor de busreis

Buskaarten zijn tot vrijdag 23 augustus verkrijgbaar bij mevr. M. Wilbers-Denessen, Gelreweg 5, 6065 CN Montfort, tel. 0475-541851. Een buskaart kost € 28,– per persoon. Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus! Denk aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag.

Meer informatie? Bel met de heer Tjeu Wetzels: telefoon 06-27822186, of stuur een bericht naar: broederschap.sittard@gmail.com.