wpo dubbelbeelden 2018b

Patroonsfeest St. Odiliënberg 2024

Op woensdag 8 mei a.s. vieren we in St. Odiliënberg weer op plechtige wijze het feest van onze patroonheiligen: Wiro, Plechelmus en Otgerus. Omdat het dan daags voor Hemelvaart is, is het gebruikelijke avondprogramma niet op de dag zelf, maar op de vooravond voorzien. We beginnen de festiviteiten dan ook op dinsdagavond 7 mei om 17.30 uur met  de gezongen Vespers in de basiliek. Aansluitend ontvangst in de Priorij (Jan van Abroekzaal) met koffie en vlaai, om 19.00 uur gevolgd door een inleiding verzorgd door diaken dr. Gerard Sars: ‘Regionaal Europa in de Oorkonde van Bisschop Balderik uit 943’. Op woensdag 8 mei is er de gebruikelijke hoogmis, met (de oorspronkelijk uit St. Odiliënberg [Reutje] afkomstige) pastoor-deken Mgr. Jos Spee uit Venlo als hoofdcelebrant, in concelebratie met onze pastoor en die van Tegelen als concelebranten. Aansluiten de gelegenheid om de relieken ter vereren en een persoonlijke zegen daarmee te ontvangen.