wpo dubbelbeelden 2018b

Patroonsfeest St. Odiliënberg

Op maandagmorgen 9 mei a.s. viert St. Odiliënberg het patroonsfeest van zowel de parochie als de basiliek, het feest van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus. Die dag is er om 9.30 uur een plechtige hoogmis met de Roermondse pastoor deken, A. de Graaf Woutering als hoofdcelebrant. Daarna bestaat er nog de mogelijkheid de relieken te vereren een een persoonlijke zegen met de relieken te ontvangen. Om 12.00 uur wordt een aanbiddingsuur gehouden, voorafgegaan door de sext en afgesloten met het Regina Caeli.

Op de vooravond van dit feest, op zondagavond 8 mei,  worden om 17.00 uur de plechtige Vespers gezongen waarna er nog een ontmoeting en lezing in de priorij is voorzien. De lezing die voor iedereen toegankelijk is, wordt gehouden door pastoor L’Ortye en heeft als titel meegekregen ‘een vermeend kanunnikenhuis aan het Kerkplein’.